Пиян рецидивист размахва брадва в Цар Калоян
Пиян рецидивист размахва брадва в Цар Калоян / netinfo
38-годишен мъж от Цар Калоян потроши с брадва стъкло на автомобил и отказа да се подчини на полицейска команда. Това съобщиха от ОД”Полиция”-Разград.

На 15 март около 18,30 ч. пред хранителен магазин на ул. “Никола Петков” в Цар Калоян мъжът с иницили К.П. предизвикал скандал със семейство, живеещо в лудогорското градче. След караницата унищожил с брадва задното панорамно стъкло на автомобила на фамилията “Пежо 306”. Колата била паркирана пред магазина, където съпрузите имали намерение на пазаруват.

След пристигане на автопатрулен екип от местния полицейски участък 38-годишният мъж, който е криминално проявен, осъждан и е бил във видимо нетрезво състояние, не се подчинил на полицейското разпореждане. След това отправил закани и обиди към служителите на реда, направил опит за саморазправа с тях, заради тези си действия е задържан за 24 часа в РПУ-Разград.

Срещу него е образувано бързо досъдебно производство заради увреждане на чужда собственост и оказване съпротива на органите на реда. И за двете престъпления наказанието е по 5 години лишаване от свобода.