/ ОДМВР-Шумен
Криминалисти от полицейското управление в Нови пазар разкриха оранжерия с оставени за сушене 61 стръка канабисови растения. Ползвателят на оранжерията, 32-годишен местен жител, бил установен да управлява автомобил след употреба на наркотични вещества.  
 

Хванаха зеленчукопроизводител, отглеждал канабис в оранжерии (СНИМКИ)

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен


Работата по случая започнала преди дни след получен сигнал, че от имот на ул. “Хан Омуртаг“ в града се носи странен мирис. Криминалисти от полицията в Нови пазар наблюдавали имота няколко дни. Около 16:30 часа, на 12 ноември било извършено претърсване, след като ползвателят влязъл в него.
 

Инспектор от БАБХ отглеждал плантация с канабис в Шуменско, уволниха го (СНИМКИ/ВИДЕО)


В оранжерия, стопанисвана от мъж на 32 г. са намерени 61 стръка растения оставени за сушене с тегло 11 кг., които при направения полеви наркотест реагирали на канабис.

32-годишният местен жител, който пристигнал на място с лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на  амфетамин и метамфетамин проба.

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен

 

Разбиха оранжерия за канабис в Нови пазар (СНИМКИ)


При претърсване в автомобила е намерен около един грам суха листна тревна маса и 20 броя семена, които по думите на Н.Н. били канабис. При претърсване в жилището му са намерени още около 250 грама марихуана.

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен


32-годишният мъж бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.