/ ОДМВР-Шумен
Свръх модерна наркооранжерия са разбили шуменските криминалисти. Това съобщиха на брифинг в полицията днес директорът на ОД на МВР старши комисар Ялчън Расим, окръжният прокурор Маргарита Георгиева и наблюдаващият прокурор по случая Орлин Куздов.
 
Акцията е извършена на 17 февруари, като първоначално по време на сделка с наркотични вещества във Велики Преслав са задържани трима души, а в последвало претърсване в село Кочово е открита оранжерията. Там е задържана и жена, която се грижела за помещението, но в последствие е освободена.
 

наркооранжерия кочово шумен преслав
ОДМВР-Шумен


Старши комисар Ялчън Расим обясни, че полицаите са действали по оперативен сигнал. По време на сделката са задържани 46-годишният Ерджан Балов от Велики Преслав и 42-годишният Александър Наков от София, както и трети мъж - от Варна.
 
В тях са открити 4 кг суха тревна маса, която е реагирала на канабис при полеви тест, както и 8400 лв.
 

наркооранжерия кочово шумен преслав
ОДМВР-Шумен


При последвалото претърсване в село Кочово - в плодохранилище, е открита и модерната лаборатория. В помещенията е имало изградена система за поливане, вентилация и отопление. Открити са 700 саксии с канабис в различна зрялост, както и 11 чувала със суха тревна маса - близо 54 кг.
 

наркооранжерия кочово шумен преслав
ОДМВР-Шумен


Стойността на „продукцията“ е над 200 000 лв. и затова Ерджан и Александър са подведени под отговорност за държане и продажба на наркотични вещества в големи размери, обясни наблюдаващия прокурор Орлин Куздов. Той допълни, че в последствие те ще бъдат подведени под отговорност и за производство.
 
Според окръжния прокурор Маргарита Георгиева, това е най-модерната наркооранжерия, разкривана досега в Шуменско, и е доста скъпа като инвестиция.
 

наркооранжерия кочово шумен преслав
ОДМВР-Шумен


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари