Има задържан
Има задържан / ОДМВР- Шумен
Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис е разбита в петък от служители на сектор Криминална полиция в РУ- Шумен.

Акцията е проведена под надзор  на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град.

ОДМВР
ОДМВР- Шумен


Вчера по обяд полицейските служители пристъпили към реализация след получен оперативен сигнал.  

В имот на 58-годишния Д.И. от Шумен са открити три помещения за отглеждане на марихуана, като в две от стаите в имота системите за осветление, отопление,  поливане и вентилиране били в работен режим.

ОДМВР
ОДМВР- Шумен


Открити са общо 223 растения  в пластмасови саксии. В 78 от тях, които са намерени в едното помещение, растенията били в различен стадий на растеж- с височина между 100 и 130 см. Съседно на това помещение   било пригодено за отглеждане на марихуана. 
 Било обзаведено  по същия начин с високотехнологично оборудване – лампи за нагряване, вентилация и химикали, които подпомагали растежа на насажденията.

Там са намерени  145 саксии с разсад с различна големина. При претърсването са намерени и иззети и 101 къса саморъчно свити цигари и около 100 грама суха листна тревна маса, наподобяваща тютюн, която предстои да бъде лабораторно изследвана.  

ОДМВР
ОДМВР- Шумен


Цялото оборудване за отглеждане на дрогата климатични системи, съоръжения  за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление и наличната дрога са иззети.

За срок до 24 часа в РУ- Шумен е задържан 58-годишният шуменец  Д.И. Мъжът не е осъждан.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал.1 т.4 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от ОП- Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.