Отборът на община Разград – първенец в областното състезание по гражданска защита
Отборът на община Разград – първенец в областното състезание по гражданска защита / netinfo
Четирима шестокласници от ОУ”Васил Левски” – Разград са областни първенци в състезанието по защита при бедствия, аварии и катастрофи. На финала, който се проведе днес в кабинетите и двора на родното им училище, те изпревариха тимовете на останалите шест общини в региона, повечето от съперниците им бяха по-големи, право на учестие имат деца от VІ до VІІІ клас.

Състезанието включваше решаване на тест от 37 въпроса и практически задачи, свързани с правилата за действие при: земетресение, промишлена авария, използване на индивидуални средства за защита, оказване на долекарска помощ, оповестяване на опасности и наводнение.

Областната надпревара бе открита от директора на “Гражданска защита”-Разград Петко Петков, областния управител Наско Анастасов и началника на Регионалния инспекторат по образование Веселина Станчева. Състезанието продълчи над три часа.

Учениците от ОУ”Васил Левски” ще представят Разградска област на Деветото национално състезание по бедствия и аварии, което ще се проведе през месец май в Кърджали.