Проверките започнаха в 9 часа
Проверките започнаха в 9 часа / dariknews.bg
От 1 октомври цената на водата в Шумен става 3,22 лв./куб.м. с ДДС. Увеличението с 22% е част от бизнес плана на ВиК дружество, който бе одобрен от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Решението за цената на водата се отлага

Предложението за увеличение на цената на водата в Шумен бе неколкократно разглеждано, а решението отлагано в местния парламент.
През юли общинският съвет подкрепи предложения от ВиК дружеството бизнес план, а ден по-късно той бе съгласуван и от ВиК Асоциацията в региона. След това бизнес планът влезе за обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране, където бе одобрен.

Може ли да се избегне увеличението на цената на водата?

Заложената за 2017 г. цена за трите услуги – доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчните води е в размер на 3,22 лв./куб.м. с ДДС. Досега действащата цена е 2,64 лв./куб.м. с ДДС.

Увеличението е с 21%
dariknews.bg


Качеството на водата е под всякаква критика и то е от години така и тази цена е страшно висока за това качеството, което се предлага. Да не говорим, че тези 3 дена имаше режим на водата и не можеше да ползваме това, което ни се предлага, казва  Милена Цанкова. Според нея и към момента има възможност да се събират пари и по този начин да се ремонтират и поддържат водопроводите.

Увеличението е с 21%
dariknews.bg

Местният парламент подкрепи бизнес плана на ВиК

Хамди Шукриев е категоричен - Много ясно, че е висока цената. Специално аз не съм доволен от качеството, това може да го кажа откровено и действително е така, възмущава се шуменецът.

Увеличението е с 21%
dariknews.bg

Асоциацията по ВиК съгласува плана с по-скъпата вода

Не е много приятно, че се вдига и водата не може да се пие, само за миене я ползваме, а цената е много висока. Има моменти, когато спира за ден-два, когато правят ремонти, казва Николай Маринов. Той обаче не смята, че ще може да намали потреблението си. 

Ще плащаме по-висока цена, нищо че пенсиите ни са малки, но ще се лишаваме от някои работи, казва мъжът.
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.