Някои от общините бяха против
Някои от общините бяха против / dariknews.bg
Бизнес планът на ВиК-Шумен бе съгласуван на днешното заседание на Асоциацията по ВиК. Той бе приет с одобрението на 86% от присъстващите.

В плана е заложена инвестиционната програма на ВиК дружеството, както и 23% увеличение на водата.

Против плана се обяви община Върбица. Високите цени на водата, заложени в него, не отговарят на социалната поносимост на потребителите, каза секретарят на Общината Христова и добави, че за Върбица не се предвиждат проекти.

Някои от общините бяха против
dariknews.bg


Каспичан също не подкрепи плана, като кметът Милена Недева изтъкна като мотив качеството и вида на услугата, както и честите аварии. Тя също обърна внимание, че общината не е включена в Прединвестиционното проектиране.

Община Велики Преслав подкрепи плана. Кметът Александър Горчев поясни, че имат условие довеждащия водопровод да стигне до озониращата им станция и да се изгради ново пречиствателно съоръжение.

Община Шумен също подкрепи плана с условия - да се работи за намиране на финансиране за пречиствателната станция, както и изследване на артезианските кладенци. 

Някои от общините бяха против
dariknews.bg


Областният управител проф. Стефан Желев заяви, че поема ангажимент да съдейства за по-бързото разглеждане от КЕВР на плана, така че когато са готови Прединвестиционните проучвания, да може да се кандидатства за средства.