/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Уважено е било искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо непълнолетния,  привлечен като обвиняем за умишлено убийство.

Най-тежката мярка за процесуална принуда бе наложена по изключение на 17-годишния обвиняем, като съдът мотивира определението си с високата степен на обществена опасност  и с факта, че срещу него се води разследване и по друго досъдебно производство за причиняване на телесна повреда.

След гостуване с алкохол: 45-годишна жена е с опасност за живота

На 8 юни срещу 9 юни, 17-годишният обвиняем заедно с пострадалата жена и други свидетели по делото се събрали в дома на мъж от село Лятно.

Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата. Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата. Появата й била забелязана от обвиняемия. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.
 

Задържаха непълнолетен за убийство в село Лятно


Жената била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой. След деянието, 17-годишният младеж и майка му се преместили да живеят в Силистренско.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари