ОИЦ-Шумен популяризира ползите от европроекти с кампанията Да спортуваме заедно
ОИЦ-Шумен популяризира ползите от европроекти с кампанията Да спортуваме заедно / Дарик-Шумен

Областният информационен център в Шумен започва кампания за популяризирането на ползите от реализацията на европейски проекти в периода 2007-2013 г. Националната кампанията „Да спортуваме заедно" ще бъде реализирана от всички 28 Областни информационни центъра в страната. В Шуменско кампанията ще стартира на 13 октомври, когато в СОУ „Черноризец Храбър" във Велики Преслав ще има турнир по тенис на маса.

Директорът на ОИЦ-Шумен Галина Минчева обясни, че инициативата има за цел да разкаже за някои от реализираните проекти по ОП „Регионално развитие" и за ползите от тях. По време на спортните мероприятия, представители на общините от региона, които са реализирали такива проекти ще разказват за тях и ще обменят идеи и опит с колегите си от други местни администрации.

Втората спортна проява ще се състои на 17 октомври в Каспичан, като домакин ще е СОУ „Панайот Волов". След това на градския стадион ще се проведе турнир по футбол на малки вратички.

Каолиновското село Климент ще приеме инициативата „Да спортуваме заедно" на 18 октомври. В двора на ОУ „Георги Ст. Раковкси" ще се проведе футболна среща/
Финал на кампанията ще бъде поставен в Шумен на 20 октомври. В двора на II-ро ОУ „д-р Петър Берон" също ще има футболен турнир.

12 отбора вече са сформирани за участие в спортните състезания, които са разделени в няколко възрастови групи - до 12 години; на възраст между 12 и 18 години; над 18-годишна възраст.
На победителите ще бъдат връчени четири големи награди, а организаторите от ОИЦ-Шумен са предвидили и още подаръци - над 40 индивидуални пулс сензорни часовници.

През периода 2007 - 2013 година в област Шумен са реализирани 213 европроекти, на стойност 290 млн. лева, поясни още Галина Минчева. По думите й, с провеждането на кампанията „да спортуваме заедно" инициативите на ОИЦ-Шумен за популяризиране и разясняване на ползите от работата по европриекти няма да приключат. Очаква се до края на годината ОИЦ-Шумен да проведе разяснителна кампания за новия програмен период - 2014 - 2020 г.