Общинският съвeт в Шумен ще заседава на 6 ноември
Общинският съвeт в Шумен ще заседава на 6 ноември / netinfo

Сесия на  Общинския съвет ще се проведе на 6 ноември от 9.00 часа в зала 363 на община Шумен стана ясно по време на Консултативен съвет, който се състоя днес. В дневният ред на заседанието са включени 23 докладни записки.

Съветниците ще разгледат изменение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен. Изменението е свързано с промяна в цената на услугите, извършвани от фирмата-изпълнител в строителното сметище в Шумен.

Сред по-важните докладни е тази за промени в приходната и разходната част на бюджета и приемането на актуализиран пообектов разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2008 г.

В дневния ред е докладна записка, която предвижда промяна в числеността на персонала в ОП „Стопанска и охранителна дейност”. Според предложението, броят на работещите в предприятието трябва да бъде увеличен от 148 на 160 души.

Побратимяване между Шумен и белгийския град Турне също е сред точките, които предстои да бъдат гласувани от местните парламентаристи. Те ще разгледат и промяна в Програмата за оптимизация на училищната мрежа за учебната 2008-2009 година в община Шумен.

Част от дневния ред е и предложението на кмета Красимир Костов за удостояването на Александър Узунов и Лиляна Тонева със званието „Почетен гражданин на Шумен”, както и на актрисата Цветана Стоянова със почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен”.