Община Търговище търси решение на проблема с бездомните кучета
Община Търговище търси решение на проблема с бездомните кучета / netinfo
Няколко проблема, чието решение се търси, сподели днес пред журналисти кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев.

“Военното окръжие се закрива и ние трябва да поемем функциите му, според съществуващото законодателство - каза д-р Мирев и добави – в момента ние правим съкращения в администрацията и ще ни е много трудно да наемем четирима души, които се освобождават, а и те едва ли ще искат да работят за заплатата, която можем да им предложим. В същото време дейностите, свързани с резерва и военния отчет, неможе да се водят от некомпетентни хора”.

Търси се решение на проблема с бездомните кучета, стана ясно още днес. Започнат е проект за изграждане на комплекс, който ще включва освен клетки за животните и помещения за ветеринарните лекари, които ще работят там. В момента се уточнява мястото на новото съоръжение.

Кризата с горивата и съществуващата инфлация пораждат нужда от сериозни дотации от страна на Общината за детските градини, информира още д-р Мирев. Според неговия заместник, отговарящ за ресор “Образование” Димитрина Петкова, разходите за първите четири месеца на тази година са завишени в сравнение със същия период на предишната с 80 хил.лв. В момента таксите, с направеното наскоро завишаване, покриват около 35% от цялата издръжка на децата в градините, добави още тя.

На пресконференцията днес стана ясно още, че Община Търговище е включена в проект “Разработване и внедряване на система от международни стандарти по управление на качеството ISO 9001-2000 и 14001 – 2004” по Оперативна програма “Административен капацитет”. Стандартите целят опазване на околната среда и подобряване на административното обслужване.