Областният управител награди участниците във фолклорния събор в Копривщица
Областният управител награди участниците във фолклорния събор в Копривщица / netinfo

Областният управител на Шумен Донка Иванова връчи грамоти на участниците в XI-тия Национален събор на българското народно творчество Копривщица 2015. На събитието бяха представени и наградени изпълнителите и съставите, удостоени с отличия от престижния фолклорен събор.

„Ние ви дължим тази среща, макар и месец и половина след събора. Благодаря ви, че чрез вас се докоснахме до атмосферата в Копривщица", каза Донка Иванова. Тя изрази удовлетвореност от успешното представяне на шуменските фолклорни състави и допълни: „Вие се срещате с много трудности и ако институциите не ви подадем ръка, няма как вашите изяви да стигат до публиката. Моето желание е да продължим тази традиция и Областна управа да продължи да подпомага вашите участия и изяви в сферата на фолклора".

В Националния събор на българското народно творчество в Копривщица взеха участие 363 души, като 21 групи и 16 индивидуални изпълнители получиха награди.

Тя инициира и провеждането на ежегоден фолклорен фестивал в близост до Мадарския конник, който да се организира в навечерието на 29 юни - денят на обявяване на Мадарския конник за глобален символ на България.