Дарик
Дарик / Деян Герговски
Нови пазар, Велики Преслав и Венец спечелиха финансиране по проекта на Министерството на труда и социалната политика по „Красива България“.

Общо 36 предложения за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип ще се финансират през 2018 г. по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика.
 
В Нови пазар ще се извърши реставрация и консервация на часовниковата кула, като общият бюджет на проектното предложение е за близо 150 хил. лв..

Малко над 71 хиляди лева ще са осигурени по "Красива България", а останалите са от бюджета на общината.

Във Велики Преслав ще се обнови и ремонтира детската градина в село Драгоево. Проектът е на стойност 65 000 лева, от които 35 000 лева е сумата, с която Община Велики Преслав ще съфинансира реализирането му.

Община Велики Преслав
netinfo


Сградата на ЦДГ „Славейче“ в село Драгоево е построена в началото на миналия век и от въвеждането си в експлоатация до настоящия момент се използва като детска градина. По проект се предлага полагане на външна изолация по стени; подмяна на дървена дограма с PVC; изолиране на тавани; доставка и монтаж на енергоспестяващи осветителни тела; благоустрояване в двора на детското заведение, посочиха от администрацията.

Община Велики Преслав
netinfo


Във Венец ще бъде ремонтирана ДГ "Снежанка" в село Изгрев. Общият бюджет на проекта е 100 348 лева. Финансирането от проект „Красива България” е в размер на 49 171 лева, а общината ще съфинансира дейностите с 51 177 лева, което е 51 % от общия бюджет. 

Общата стойност на одобрените 36 проектни предложения е 7,1 млн. лв. От тях 3 млн. лв. се осигуряват по проект „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Изпълнението им ще осигури работни места за минимум 550 души в строителството, от които минимум 220 души ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. Най-малко 145 търсещи работа ще преминат през подходящо професионално обучение, за да могат да се включат в ремонтните дейности, посочват от министерството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари