Нова премиера в театъра в Шумен
Нова премиера в театъра в Шумен / снимка: Юлия Христова

Премиерата на най-новото заглавие от афиша на шуменския театър „Горчив хляб” от И.С.Тургенев ще се състои на 25-ти февруари. Постановката е на известният руски режисьор, заслужилият деятел на културата на Руската федерация, проф. Борис Голубицкий, който е и директор на Държавен Академичен Театър „И.С.Тургенев”, гр.Орел, Русия. От близо месец той и съпругата му, драматуржката Олга Нестерова усилено работят съвместно с екипа на  шуменския театър върху предстоящата премиера на спектакъла.

 

В ролята на Василий Кузовкин е поканен на гастрол големият български театрален и филмов актьор проф. Илия Добрев. Наред с него в постановката участват и актьорите от трупата на театъра: Милен Димитров, Паулина Козовска, Димитър Димитров, Стефан Сотиров, Валентин Ченков, Владимир Димитров, Кольо Стайков, Добрина Добрева, Илиана Тимева, Кольо Михайлов, Любен Попов, Цветан Николов, Милен Алексиев, Люба Петрова и Александра Михайлова.

 

"Очаквам с нетърпение срещата си с шуменската публика, Борис Голубицкий е истински майстор в работата си с актьорите" - заяви по-рано днес на среща с журналисти актьорът Илия Добрев и добави: "Благодарен съм на Илия Раев, че ме покани в Шумен и ме срещна с такива прекрасни актьори."

 

Премиерата на спектакъла е  25 февруари от 19.00 часа в салона на театъра. Предварителна продажба на билети е разкрита на касата на театъра - тел. 87 22 43.