/ Симфониета-Шумен
Младата и талантлива пианистка Марина Станева гостува в Шумен с романтична програма. Носител на наградите Сам Хътчингс 2019, Бритън-Пиърс млад артист за 2018, тя развива успешна дейност във Великобритания.

Симфониетата представя ''Картини от Севера''

В Шумен тя ще изпълни красивия Концерт за пиано и оркестър от Едвард Григ, който принадлежи към най-забележителните страници на клавирната литература. Под диригентската палка на Кална Василева ще прозвучат още изящната „Павана“ от Габриел Форе и Симфония № 8 „Недовършена“ от Франц Шуберт, която бележи прехода на симфоничния цикъл към епохата на романтизма.

Симфониетата поднася ''Букет от музика''

Концертът, част от успешния цикъл „Млади виртуози“ ще се състои в четвъртък 16 май, от 19:05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Марина Станева участва с пълна стипендия на фестивала Бранкалеони, Италия през 2018. Концертира във Великобритания и Европа.

В Лондон вече е имала самостоятелни концерти, както и в различни камерни състави. През 2011 г. завършва бакалавър в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Стела Димитрова-Майсторова и доц. д-р Илия Чернаев, а магистър и специализация в музикалната академия Гилдхол в Лондон с най-високо отличие.

Учи с британските пианисти Филип Дженкинс, Памела Лидиард и Алисдар Хогарт. Обучението ѝ в Лондон е спонсорирано от фонда на Гилдхол. В момента е асистент в академията Гилдхол в Лондон.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.