/ Симфониета-Шумен
В четвъртък от 19:05 часа Симфониета-Шумен представя на публиката „Картини от Севера“. Най-забележителните композитори от Норвегия, Финландия, Дания и Германия черпят вдъхновение от скалистите пейзажи и легендите за богове и герои.

XXV-ти Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“

Под диригентската палка на Калина Василева ще настъпи „Утро“ от Едвард Григ, а след това „Тъжен валс“ от Ян Сибелиус. Датският композитор Карл Нилсен стана по-популярен у нас, след като цигуларката Лия Петрова стана Лауреат на конкурса, носещ името му.

През 2016 година тя изпълни за първи път в България Концерта за цигулка и оркестър от Нислен заедно с нашия оркестър. В творчеството на композитора откриваме още два инструментални концерта – за флейта и за кларинет. Отново в Шумен ще прозвучи премиерното изпълнение на

Концерта за кларинет в изпълнение на Ангелина Гочева. Финалната „картина“ представя приказката за героя Зигфрид, който нежно събужда богинята Брюнхилде от вълшебен сън. Рихард Вагнер вплита именно тази легенда в симфоничната поема „Зигфрид-идилия“ като я посвещава на съпругата си.

Симфониетата поднася ''Букет от музика''

Ангелина Гочева
е родена на 17.09.1992 г. в София. На 13 години започва да учи кларинет при Борислав Йоцов. През 2011 г. завършва НМУ „Любомир Пипков”, София, а след това продължава обучението си в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на доц. Борислав Йоцов.

През 2013 г. и 2014/2015 г. е студент по програма „Еразъм“ в Кралската Консерватория в Антверпен в класа на проф. Иво Либерт и асистент Реймънд Дилс. Била е солист на Нов Симфоничен Оркестър, оркестъра на Класик ФМ Оркестър, оркестрите в Шумен и Видин, Софийска Филхармония, Оркестър на Консерваторията в Антверпен и други под диригентството на Корнелиус Фровайн, Григор Паликаров, Деян Павлов, Мартин Пантелеев, Максим Ешкенази и Паскал Ван Ос. Участва в различни камерни концерти и фестивали, както и независими и интердисциплинарни проекти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.