„Лудогорец” вече и по тортите
„Лудогорец” вече и по тортите / netinfo
„Лудогорец” вече и по тортите
38457
„Лудогорец” вече и по тортите
„Лудогорец” вече и по тортите
  • „Лудогорец” вече и по тортите
  • „Лудогорец” вече и по тортите

Ехо от футболните страсти в Разград и в сладкарството. Само за седмица в един от местните цехове за торти са изработени две сладки изкушения с формата на футболна топка, с цветовете и емблемата на „Лудогорец". Заради манията по футболния клуб майсторката на оригиналните торти-топки Полина Николова от сладкарски цех „Йоана" очаква още много подобни поръчки. Докато шприцова украсата на една от футболните торти, с нея разговаря Радка Минчева.

Лудогорец вече и по тортите
netinfo

Хитът в българския футбол „Лудогорец"-Разград вече е хит и в сладкарството. Най-поръчваните торти в местен сладкарски цех са с формата и големината на футболна топка и с емблемите на „Лудогорец" -тимът от „Б"-група със звездна селекция и амбиции за „А"-група.

Емблемите на първата торта Полина Николова рисува от ключодържател, а следващата е харесана от страницата на сладкарския цех в социалната мрежа Фейсбук. Обяснява, че не е сложно да се направят и торти с ликове на футболисти, още обаче няма поръчани такива.

Лудогорец вече и по тортите
netinfo

Тортата може да се направи и за един час, ако имаш добър екип - разказва Полина. Сладкото изкушение е сметаново само отвън, отвътре е с ванилов крем и бели платки, но може да се направи и по други рецепти, в зависимост от вкуса на клиента. Емблемките на "Лудогорец" са от захарно тесто, изрисувани са със специални хранителни флумастри.

Първият рожденик с торта „Лудогорец" е станал по оригинален начин на 11 години, а вторият - на 14. Полина е убедена, че това няма да е последната подобна торта. Подобна е правила на ЦСКА.

Лудогорец вече и по тортите
netinfo

Сладката футболна топка може да се разреже на 16 парчета - за цял футболен отбор с резервите. Майсторката на торти не изчислява броя парчета по този начин, тъй като е сред малцината разградчани, които още не обхванати от футболната треска по „Лудогорец". На тима са посветени седем песни, които запалянковците изпълняват по време на мачове, във Фейсбук има четири групи, подкрепящи клуба, с близо 4000 членове. От няколко месеца „Лудогорец" е основна тема на разговорите в града.

Полина и петчленният й екип реализира всякакви идеи за сладки изкушения, от приказни сюжети с принцеси и каляски, през калинки, жабки, голи женски тела и какво ли още не.

Част от идеите дават дъщерите на майсторката в сладкарството, те предложили творбите на мама да се появят и в интернет.

Лудогорец вече и по тортите
netinfo