Красимир Костов ще подпише договора по проекта за централната градска част
Красимир Костов ще подпише договора по проекта за централната градска част / netinfo

Кметът на Шумен  Красимир Костов получи официална покана от Министерството на благоустройството и регионалното развитие за подписване на договор по проекта „Подобряване на градската среда в Шумен, рехабилитация на ул. „Христо Ботев", централната пешеходна зона и Градската градина". Официалната церемония ще бъде на 21 октомври от 9,30 ч. в сградата на Министерството в София. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на общината.

След ревизия стойността на проекта бе намалена с 1 700 000 лв. и достигна 5 657 930 лв. Предвижда се благоустрояване и реконструкция на Градската градина, подмяна на настилките по пешеходната част на бул. „Славянски", реконструкция на зелените площи и въвеждане на капково напояване. Проектът обхваща още подмяна на настилки, осветление, обособяване на кътове за отдих по ул. „Христо Ботев" и пл. „Оборище".

От първоначалния  проект отпадна цялостното преасфалтиране на южното платно на бул. „Славянски" - от Руски паметник до центъра. Община Шумен ще търси друго финансиране за тази отсечка.