Крадец при разпит: Бог Вишну не ми позволява да кажа всичко !
Крадец при разпит: Бог Вишну не ми позволява да кажа всичко ! / Диляна Стойчева
47 - годишният мъж с инициали Д.А.Д. от месец юни до настоящия момент има 7 доказани кражби на частни вещи от леки коли в района на язовира – въдици, мобилни телефони, 600 лв. и 200 евро. Задържан е на 20 юли при опит да извърши нова кражба в района на язовира. Малко преди това в местността "Кованлъка", където имал вила е откраднал по пътя други два GSM-а.

При оглед в единия апартамент на лицето и във вилата са иззети още 11 броя велосипеди, каза днес на пресконференция началникът на РПУ-Търговище Станимир Парашкевов. Собствениците на част от тях се търсят, тъй като не са заявени за издирване. Открити са още документи на граждани от САЩ, за които ще се уточнява дали са крадени, намерени са и много вещи, достатъчно да се отвори магазин, по думите на полицаите.

Задържаният има две присъди в досието си, при сегашното му залавяне е бил в изпитателен срок. Първото му криминално деяние е палеж и кражба в Търговище. Има кражби в София, където също има апартамент, а вероятно и в САЩ, където е живял и работил като шофьор на тир. Данните сочат, че е излизал 7-8 пъти България-САЩ.

В резултат на огледите в апартаментите и вилата на мъжа и проведените разпити, следователите смятат, че той не пласира откраднатото, а го трупа колекционерски. Намерен е тефтер на кражбите. Обичал е да краде неща, които не се пазят като своеобразно наказание за собствениците им. Редовните му отговори по време на разпитите били “Каквото кажете – това е” или “Бог Вишну не ми позволява да кажа всичко”, но в същото време сим картите на телефоните са извадени и изхвърлени, за да не бъдат открити собствениците им, което показва че разсъждава съвсем трезво, според служителите на РПУ-Търговище.

Още по случая от началника на РПУ-Търговище Станимир Парашкевов в прикачения файл: