Кметът на Търговище: Изпратихме тежка година
Кметът на Търговище: Изпратихме тежка година / DarikNews.bg, архив
Кметът на Търговище: Изпратихме тежка година
60125
Кметът на Търговище: Изпратихме тежка година
  • Кметът на Търговище: Изпратихме тежка година

Като много тежка определи кметът на Търговище Красимир Мирев изминалата 2012 г. Въпреки това община Търговище завършва годината без задължения и влиза в новата 2013 г. с малък преходен остатък, съобщават от общинската администрация. Осигурен е и необходимият финансов ресурс на общинските звена и институции за нормално поддържане на живота в Търговище. Много добра е събираемостта на местните данъци и такси, като приходите от такса битови отпадъци за 2012 г., са на 100 %.

На старт са проекти, които ще преобразят Търговище, въпреки предизвикателствата на новата година. Подписан е договор с изпълнителя на проекта за рехабилитация на ВиК-мрежата в града по ОП „Околна среда", който предвижда подмяна на над 25 км амортизирани и изграждане на нови приоритетни водопроводи, както и подмяна на канализационни колектори с недостатъчен капацитет и изграждане на нови - общо около 9 км.

Изготвени са проектите за „зелена градска среда" по ОП „Регионално развитие". Става въпрос за обновяването на централния площад „Свобода" и част от пешеходната зона, парка  Юкя и  изграждане на нови 6 детски площадки в Търговище. Работи се по апликационната форма за ново жилище в Макариополско за деца, приспособяващи се към самостоятелен живот. Очаква се разрешение за провеждане на процедурите за оборудване на Общностния център за деца и семейства. На ход е реализацията и на още няколко значими проекта за Търговище и общината, като всичко това  трябва да ни дава надежда, че ни чакат по-добри дни.