/ netinfo
Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна по-рано днес с генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. В срещата участваха още зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Светлана Маркова и зам.-кметът по образование и култура Найден Косев. Това е първото официално посещение на новия генерален консул в града.

Кметът Любомир Христов и генералният консул на Република Турция г-н Нурай Иньонтепе разговаряха за развитието на икономическите връзки между двете страни. „В това отношение за нас е много важно изграждането на скоростния път „Силистра-Шумен-Ямбол-Лесово, защото ще даде възможност за увеличаване на търговския обмен“, каза по време на срещата кметът Любомир Христов. Той припомни, че вече има заявен инвеститорски интерес и изрази очакването строителството на пътя да започне колкото се може по-скоро.

„В основата на икономиката е движението на стоки и затова колкото са по-добри условията, толкова икономиката е по-жива.“ Така  генералният консул г-н Нурай Иньонтепе коментира необходимостта от добра пътна инфраструктура. Той сподели и впечатлението си от активността на турските инвеститори в района.

Любомир Христов представи пред госта възможностите за инвестиции в Индустриалния парк. „Активността на турския бизнес в района в голяма степен се дължи и на работата на Българо-турската търговско-индустриална камара и на нейния председател г-н Фикрет Индже, който е и почетен гражданин на Шумен.

Генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Нурай Иньонтепе и кметът Любомир Христов изразиха желание да продължат да работят за развитие на сътрудничеството между двете страни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.