Кметът на Шумен подари козунаци на пенсионери от града
Кметът на Шумен подари козунаци на пенсионери от града / Дарик-Шумен

Кметът на Шумен Красимир Костов раздаде безплатни козунаци на пенсионерите от клуб № 4 на ул. „Съединение" в Шумен. По традиция, всяка година, във връзка с наближаващите Великденски празници, Община Шумен раздава по един безплатен козунак на членовете на "Съюз на пенсионера - 2004" - Шумен и сдружение "Вдовици и вдовци" - Шумен. Тази година местната администрация ще подари 4 650 козунака, чиято обща стойност е 6 260 лв.

В пенсионерския клуб Костов бе посрещнат с букет пролетни цветя. Пред възрастните хора градоначалникът заяви, че безплатните козунаци са жест към тях. „Може да не е много, но това е знак на отношение към вас, пожелавам ви да са ви пълни домовете с топлина, да видите внуците и децата си и да посрещнете със здраве Великден", поздрави пенсионерите Костов. След това, той лично подари по един козунак на събралите се възрастни хора.

От своя страна те изказаха благодарност към кметския екип. „Всички пенсионери знаят, че вашите грижи към тях са големи, не мога да кажа достатъчни, но са такива, каквито позволяват икономическите условия на общината", заяви председателят на пенсионерския клуб Киро Николов.

Останалите козунаците ще бъдат доставени на място в пенсионерските клубове в града и населените места от общината и ще се раздават по предварително съгласуван график в работните дни преди празниците.