/ dariknews.bg
По информация на Областно пътно управление магистрала „Хемус“ е отворена за движение без ограничения, през Ришки проход има забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона.

Пътят Шумен-Разград е с ограничение за пътуване за всички автомобили.

Остава затворен и пътят Шумен-Силистра за товарни автомобили над 12 тона.

По информация на дежурните в общините след силния вятър и навяванията през нощта, към момента обстановката се нормализира, продължава почистването по основните направления към населените места.

Общинската пътната мрежа в Шумен е проходима при зимни условия. Към момента няма информация за закъсали шофьори и автомобили на територията на общината.

Къде е най-тежка пътната обстановка заради снега и вятъра?

Във всички села на общината има ток и вода  с изключение на село Велино, където единият от трафопостовете е извън строя и в момента се работи по отстраняване на повредата.
 
По пътя от „Дивдядово“ към Мараш е отворена само едната лента за движение. В момента роторен снегорин разширява пътното платно там и от администрацията призовават участниците в движението да бъдат внимателни и да не затрудняват работата на фирмите.
 
Със снегопочистваща техника в момента се разширява и пътя от кв. „Мътница“ през Царев брод за село Велино. От рано тази сутрин започна почистването и на вътрешните улици в селата от общината.
 
Жълт код за студ в почти цялата страна

Пътят по направлението Живково – Велино / община Хитрино/ е затворен.
 
От два часа тази нощ цялата налична техника на фирмите, които отговарят за зимното поддържане, работи по улиците в града. С намаляване на снеговалежа започва и обработката на пътните платна с химически материали.

Общинската администрация създава организация за извозване на натрупаните на места големи количества сняг.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари