/ БГНЕС
Днес и в Източна България валежите ще отслабнат, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат. Дневните температури почти навсякъде ще са отрицателни между минус 7 и минус 2 градуса, в югоизточните райони малко по-високи. Вятърът ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток.

Пътната агенция: Не пътувайте, ако не е спешно

кодове времето
НИМХ-БАН

В почти цялата страна с изключение на Благоевградска област е обявен жълт код за студено време. В северната част на страната температурите през деня се окачва да бъдат между минус 7 и минус 5 градуса, а в южната - между минус 4 и минус 2 градуса. Във всички области на страната, с изключение на Благоевградска и Кюстендилска,  се очаква да бъде и ветровито.  

През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

Възстановено е движението на превозни средства по АМ Тракия от Карнобат до Бургас

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра – около минус 8 градуса.

И днес зоните за платено паркиране в София няма да работят

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2 градуса - минус 5 градуса. Температурата на морската вода е 5 - 7 градуса. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала, след обяд ще отслабва.


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg