Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Йорданка Фандъкова за обстановката в София
96382
Йорданка Фандъкова за обстановката в София
  • Йорданка Фандъкова за обстановката в София
Тежка остава обстановката в София заради снега, като валежите спряха около обяд. И днес зоните за платено паркиране няма да работят заради невъзможността да бъдат почистени всички паркоместа. През изминалото денонощие 190 бездомни са потърсили подслон в кризисните центрове на Столична община.

Чакат ни още валежи от сняг и студ, от петък започва затопляне

Близо 170 машини чистят снега в София. Приоритетно се почистват основните столични булеварди, но по част от кварталните улици също вече се работи. Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че обстановката ще продължава да е усложнена и през следващото денонощие. "Продължават обработките, но обстановката е усложнена. Всички да бъдат внимателни", призова градоначалникът. Довечера отново се очаква да започне да вали, каза кметът.

ГАЛЕРИЯ: Зимата се завърна

И днес столицата остава без „синя” и „зелена” зона заради снега. "Докато не е възможно да се приведе зоната в нормален вид, ще остане без заплащане, защото е изключително трудно, а на много места невъзможно да бъде почистен снегът от зоните. Така че докато не се приведат в приличен вид зоните, няма как да се вземат пари на хората", каза Фандъкова.

От общината посочват, че са възможни и закъснения по част от линиите на градската мрежа.