/ БГНЕС
Днес валежите ще отслабнат и в Източна България, а на места в страната и временно ще спрат през деня.

Предупреждават за студ и сняг в 17 области в сряда

Британците определят третия понеделник на януари като "най-депресиращия ден в годината"
ThinkStock/Getty Images

Тази вечер, през нощта и в сряда нов средиземноморски циклон ще донесе валежи от сняг в страната, като те ще бъдат по-обилни на югоизток, по Черноморието и на североизток, а най-слаби ще бъдат валежите в северозападната част на страната. Очаква се валежите в цялата страна да спрат до края на деня в сряда.

ГАЛЕРИЯ: Зимата се завърна

Максималните температури в последния ден на февруари ще са между минус 7 и минус 2 градуса, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони.

Вижте в снимки ледената красота на зимата
 
Следете тук актуалната информация за зимната обстановка в страната

Месец март ще започне с ниски температури, като минималните температури в четвъртък ще са между минус 15 и минус 10 градуса, в отделни райони и по-ниски. Дневните температури също ще са под нулата.

зима сняг
Thinkstock/Getty Images

За първи път от 2012 година: Сняг затрупа Рим (СНИМКИ)

В нощта срещу петък средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето в страната и ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг и са възможни поледици.

слънце
ThinkStock/Getty Images

От петък нататък постепенно ще се затопля. В неделя температурите вече ще достигнат 5-6 градуса. В началото на следващата седмица този процес ще продължи и дневните температури ще се повишават още. В нощта на понеделник срещу вторник се очаква нов средиземноморски циклон да окаже влияние на времето у нас, като донесе валежи от дъжд.
 
Температури над 15 градуса можем да очакваме от средата на следващата седмица.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg