Извънредна сесия, заради скандала с източените пари от наводненията
Извънредна сесия, заради скандала с източените пари от наводненията / netinfo
Извънредна сесия на общинския съвет в Нови пазар ще се проведе от 14:00 ч. днес, това съобщи за Дарик председателят на местния парламент Сами Авджъ. Причината за нейното свикване е скандала с източените над 903 000 лв., отпуснати за възстановяванe на щетите от наводненията в региона през 2005 година.

Предстои съветниците да гласуват създаването на Временна коммисия за последващ контрол на стоителната програма на общината. Искането да бъде направена такава комисия е внесено от 8 общински съветници от БСП, ДСБ и ССД.

По настояване на част от общинските съветници, кметът Румен Панайотов ще представи подробности за банков кредит, в размер на 2 500 000 лева, за ремонти на обекти в региона.

Очаква се кметския екип да направи отчет за доходите си през изминалата година, които са декларирани пред Сметната палата.

На сесия на общинския съвет, която се проведе на 18 май, общинските съветници от ДСБ и БСП поискаха оставките на кмета на Нови пазар Румен Панайотов и председателя на общинския съвет Сами Авджъ. Стана ясно обаче, че правно основание за техните оставки няма, освен ако те сами не решат да се оттеглят.