Изложение-Търговище продължава с дискусии и спектакъл на Багатур
Изложение-Търговище продължава с дискусии и спектакъл на Багатур / netinfo
Днес панаирната програма на “Изложение-Търговище 2008” продължава с кръгла маса на тема “Разработване и подобряване на устойчиви системи за обществен, градски и извънградски транспорт”. Тя ще се състои в 11.00 часа в хотел “Терра Европа”. След минути в читалище “Напредък” започва традиционния празник на песента “Люляка ми замириса”, със състави на пенсионерски клубове от общината. В 14.00ч., на хижа “Младост”, туристическо дружество “Никола Симов” организира Регионална среща на туристически дружества - членове на Български туристически съюз от Североизточния планов район. Ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество за развитие на масовия туризъм.

Още една кръгла маса е предвидена за 15 май – тя е на тема: ”Европейските стандарти по опазване на околната среда, адаптирани към условията в Търговище”. Организатор е Сдружение „Интелеко”. Срещата започва в 15.00 часа в зала 74 на Община Търговище .

В 16.00ч. ще има Демонстрация на модели автобуси, отговарящи на европейската нормативна уредба за вредни емисии от двигателите. Те ще се движат по маршрут х-л “Тера Европа”- Изложбени зали. Футболната среща – финал за купата на кмета е в 17.30 часа на стадион “Д. Бурков”. В 18.30ч. на естрада “Борово око” предстои спектакъл на прабългарската школа за оцеляване “Багатур” от Стара Загора и концерт на рок група “Епизод”.