Изложба популяризира реализирани проекти и възможностите на новия програмен период
Изложба популяризира реализирани проекти и възможностите на новия програмен период / снимки: Дарик-Шумен

С интересна фотоизложба от Областния информационен център в Шумен популяризираха изпълнените проекти през изтеклия и възможностите, които предоставя новия програмен период. Изложбата, под надслов „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020" е експонирана пред сградата на театъра бе официално открита днес от зам.-кмета по култура и образование на Шумен Живка Тонева.

В изложбата са представени фотоси на успешно реализирани проекти от първия програмен период 2007-2013г., като са показани над 40 проекта на десетте общини от област Шумен, 16 от които са от Община Шумен.

Изложба популяризира реализирани проекти и възможностите на новия програмен период
netinfo

„Първите седем години са най-важни за човек, така беше и за нас в работата ни по проектите в програмния период 2007 - 2014 г. Постарахме се да работим коректно в интерес на Шумен и гражданите, да печелим все повече проекти, за да става градът ни по-привлекателен", заяви Тонева. По думите й, през изтеклия период Община Шумен е сключила 101 договора, за над 160 милиона лева, по различни оперативни програми.

Изложба популяризира реализирани проекти и възможностите на новия програмен период
netinfo

Директорът на ОИЦ-Шумен Галина Минчева изказа благодарност към местната администрация за помощта, оказана при организирането на изложбата. „Ние виждаме следващите 7 години на България в Европейския съюз в посока на надграждане на добрия опит, чрез информация и чрез обмен на добри практики, и добри идеи", заяви Минчева.

Днес изложбата ще гостува и в Смядово, а в понеделник във Велики Преслав и Нови пазар.
Освен експонираните фотоси и информацията за вече реализираните проекти от ОИЦ са организирали и изнесен щанд, на който се предоставя полезна информация за новия програмен период 2014 - 2020 г.