Празник в Осен
Празник в Осен / Борислав Курдов, архив
Празник в Осен
94664
Празник в Осен
  • Празник в Осен
С традиционния събор „Под крушата на осенската поляна” жители на община Търговище ще отбележат днешния празник – Деня на независимостта. След ритуала по издигане на националното знаме, който ще се състои от 10 часа на централния площад „Свобода”, с безплатен транспорт всички желаещи ще се придвижат до село Осен.
Различното тази година е инициативата "Есен в буркани" – изложба, която ще бъде съпътствана и с дегустации. Стопаните ще покажат какво е родила градината им от пролетта до есента. Ще изложат свои произведения - сладка, лютеници, компоти, туршии и друга зимнина. Тук ще се разменят традиционни рецепти, ще се обменя и опит за начините на отглеждане на зеленчука. Заедно с това дамите ще покажат и своите кулинарни умения чрез приготвените характерни за региона и населеното им място, баници, баклави, тестени изделия и сладкиши.
За първи път ще бъде обособена "Спортна зона за деца от 5 до 105 години".  За доброто настроение на домакини и гости ще се погрижат група „Вакали” и „Ева квартет”.