Гражданска защита транспортира новородено бебе и майка му
Гражданска защита транспортира новородено бебе и майка му / Дарик-Шумен

Спасители от „Гражданска защита" помогнаха на новородено бебе и майка му да стигнат до линейка, с която да бъдат транспортирани до шуменската болница, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Около 02:31 часа тази нощ от дежурния в Общинския съвет по сигурност и управление на кризи в Нови пазар е получен сигнал, че медицински екип оказва помощ на родилка в Плиска и иска съдействие при транспортирането й до Шумен. Медиците са изродили бебето в дома на жената, но линейката се е намирала на 500 метра и за да не измръзне детето е трябвало да бъде транспортирано до медицинския автомобил.

Веднага към град Плиска са се насочили два екипа на „Гражданска защита".  Спасителите са съдействали на медиците за пренасянето на родилката и бебето до линейката и са ги придружили при транспортирането им до шуменската болница. Майката и бебето, което е момченце, са настанени в лечебното заведение в добро състояние.

Около 30 минути по-рано спасителите са помогнали на две жени, закъсали с БМВ по пътя межди Плиска и Каспичан. Жените са били евакуирани до Каспичан.