Областният лидер на ГЕРБ Любомир Христов, народните представители на партията – д-р Румен Генов и Димитър Александров и общинският координатор на партията Донка Иванова
Областният лидер на ГЕРБ Любомир Христов, народните представители на партията – д-р Румен Генов и Димитър Александров и общинският координатор на партията Донка Иванова / dariknews.bg

Резултати от вота преди повече от седмица са сред най-добрите досега на ГЕРБ в Шумен, каза по време на пресконференция областният лидер на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов. С него бяха и двамата народни представители на партията – д-р Румен Генов и Димитър Александров, както и общинският координатор на партията Донка Иванова.

В сравнение с резултатите ни от 2014 г. тазгодишните са с 9.5 % по-добри, каза той и посочи, че формацията е получила 24 149 гласа. С това сме първа политическа сила в областта, заяви Христов.

Изборът в Шуменско: ГЕРБ е първа политическа сила

Той отчете, че кампанията е била позитивна. Продължихме традицията, която имаме да работим лице в лице и да се срещаме с гражданите, каза още Донка Иванова.

ГЕРБ
dariknews.bg

Като основно положително в кампанията на ГЕРБ тя посочи проведените кръгли маси на различни теми. Това също доведе до това да се представят някои раздели от политическата програма на ГЕРБ, каза Донка Иванова.

Любомир Христов заяви, че разчита както на депутатите на ГЕРБ, така и на останалите народни представители от Шуменско, за да се решат някой от проблемите на региона.

Той посочи като важни въпроси изграждането на пречиствателната станция за питейни води, както и нуждата от средства за подобряване на уличната инфраструктура.

Ще искам съдействие и за довършване на старческия дом, защото на два пъти се разминаваме с това, каза Христов.

ГЕРБ
dariknews.bg

Депутатите Д-р Румен Генов и Димитър Александров благодариха на всички за подкрепата и обещаха да защитават интересите на региона. По време на срещите си съм записал доста неща като проблеми. Ще ги занеса в парламента и ще има обратна връзка, каза д-р Генов. Димитър Александров пък посочи, че сред първите действия трябва да е повторното внасяне на закона за старите столици.

Депутати от Шумен: ГЕРБ и ДПС по 2-ма, БСП и Патриотите по 1

И двамата са действащи общински съветници от ГЕРБ в местния парламент. След влизането им в парламента на тяхно място на банките в ОбС ще седната Добри Стоянов и Светлозар Начев, каза Любомир Христов.