Форум Различни възможности, равни права ще се проведе в Шумен
Форум Различни възможности, равни права ще се проведе в Шумен / netinfo

Община Шумен ще бъде домакин на регионален публичен форум на тема: «Различни възможности, равни права». Той ще се проведе в събота от 10:00 до 14:00 ч. в зала 363 на общината.

Организатор на форума е нестопанската организация «Център за развитие на медиите» в София. Форумът в Шумен ще бъде последният в рамките на «Национала кампания за социално включватне на хора с увреждания и роми», която се провежда в резултат на спечелен проект пред Европейската комисия по програмата на общността «Борба със социалната изолация 2002-2006».

Проектът е насочен към повишаване на обществената информираност и съзнание по проблемите на социалното включване. Той е изготвен и съобразен с подписания от Република България Съвместен меморандум по социално включване с цел подготовката на страната за пълноправно участие в открития метод на координация по въпросите на социалното включване след присъединяването й към Европейския съюз.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане, в партньорство с Център за независим живот –София и фондация «Здравето на ромите»- Сливен.

Кампанията обхваща 10 града в страната - Шумен, Стара Загора, Русе, Сливен, Бургас, Видин, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пловдив.