Ексхумират трупа на адвокат, съден за педофилия
Ексхумират трупа на адвокат, съден за педофилия / netinfo
Трупът на адвоката на бившия главен мюфтия Недим Генджев ще бъде ексхумиран, съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. Срещу трима младежи от Силистренско са повдигнати обвинения за убийството на Яфес Мемишев, единият е непълнолетен – каза директорът на ОД ”Полиция” Кръстю Сотиров.

Двама от заподозрените за убийството на 50-годишния Яфес Мемишев са задържани за 72 часа, по-късно Окръжна прокуратура ще поиска удължаване на мярката в постоянно задържане, третият е непълнолетен – на 17 години, той няма да бъде арестуван. И срещу тримата е повдигнато обвинение за извършване на убийството.

Според първоначалния оглед по тялото на убития в апартамента му в Разград не са установени следи от насилие, съдебният лекар обявил като причина за смъртта инфаркт. По-късно полицаите започнали разследване заради факта, че от апартамента в Разград имало липсващи вещи, бил разхвърлян, не е открит и служебния джип на Мемишев, който бил сътрудник към фондация, чието име от прокуратурата не уточниха.

По разпореждане на държавното обвинение утре ще бъде извършена ексхумация на тялото, погребано в родното село на адвоката на бившия главен мюфтия Недим Генджев Старо селище. Когато съседка е намерила трупа в събота, той бил в напреднала фаза на разлагане.

От полицията и прокуратурата не съобщиха мотивите за престъплението, нито дали някой от тримата заподозрени е направил признания. Мемишев е излежал присъда от година и 8 месеца за педофилия – уточниха още от прокуратурата.