СК "Шуменска крепост"
СК "Шуменска крепост" / netinfo
С два златни и два сребърни медала се прибират състезателите на СК "Шуменска крепост" от провелото се Босна и Херцеговина се проведе Балканското първенство по кикбокс в стиловете киклайт контакт и лоу кик, съобщиха от клуба.

В Сараево пристигнаха представители от седем държави, като освен домакините в надпреварата се включиха тимовете на България, Сърбия, Черна гора, Молдова, Словения и Македония.
 

И четиримата шуменски бойци са на финал на Балканското по кикбокс


СК '' Шуменска крепост '' имаше четирима свои бойци, които защитаваха честта на страната ни - Полина Галинова, Георги Атанасов, Никола Николов и Димитър Стоянов. Всички те се биха в стил лоу кик.

Шампиони станаха Георги Атанасов и Димитър Стоянов, съответно при юноши младша и старша възраст. До финала Георги в категория до 60 кг. преодоля последователно двама съперника от Сърбия и босненец. Митко се пребори за златния медал в тегло до 63,5 кг. също след три успеха над македонец, босненец и сърбин.

Полина Галинова при девойките старша до 60 кг. победи сръбкиня, но на финала срещу представителка на домакините отстъпи с разделно съдийско решение - 1:2 гласа. Малко не достигна и на Никола Николов при юношите старша в категория до 71 кг. Първо той преодоля сърбин, но в битката за титлата с малко бе победен от Добри Радев, също от България.
 

Четирима шуменци тръгват за медали от Балканското по кикбокс


Освен четирите медала и осемте победи от общо десет изиграни двубоя, бойците на СК '' Шуменска крепост '' бяха наградени с две купи. Георги Атанасов бе определен за най-добър състезател при юношите младша, а Димитър Стоянов бе посочен за най-техничен при юношите младша възраст.

От ръководството на клуба изказват благодарност към всички свои състезатели, които представиха с чест Родината, града и клуба. Благодарим на всички, които бяха зад нас по време на подготовката и самото ни участие на това първенство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.