СК "Шуменска крепост"
СК "Шуменска крепост" / netinfo

Четиримата бойци на СК "Шуменска крепост" ще спорят за званието шампион на Балканите, съобщиха от клуба.

Днес в столицата на Босна и Херцеговина град Сараево се проведе първият ден от Балканското първенство по кикбокс. Участие в него,като част от националният тим на България, взеха четирима представители на СК '' Шуменска крепост '' - Полина Галинова, Георги Атанасов, Никола Николов и Димитър Стоянов.

Първи от шуменци започна Георги Атанасов, който се бие в категория до 60 кг. в стил лоу кик при юноши младша възраст. На 1/4 финала той отказа бързо в първия рунд съперник от Сърбия,а в спор за финала победи опонент на домакините.

След него на ринга се качи в тегло до 63,5 кг. в стил лоу кик при юношите старша Димитър Стоянов. Митко в първият си дуел нокаутира македонец,а на полуфинала записа успех по точки над босненец.

Третият финалист от клуба утре ще бъде Никола Николов.В категория до 71 кг. в стил лоу кик при юношите старша той победи сърбин и в битка за титлата ще играе срещу друг наш сънародник - Добри Радев, преодолял черногорец.

Последна от нашите бойци се представи настоящата Балканска шампионка при девойките старша възраст в стил лоу кик в категория до 60 кг. Полина Галинова. Поли надделя убедително над съперничка от Сърбия и утре ще се бие с босненка.

Равносметката от днес за нашите състезатели е шест победи от шест двубоя, две от които с нокаут.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.