Две нови заглавия преди Коледа подготвя Драматичният театър в Търговище
Две нови заглавия преди Коледа подготвя Драматичният театър в Търговище / Драматичен театър - Търговище

Месец преди Коледа Драматичният театър в Търговище ще зарадва своята публика с две нови заглавия. На 18 ноември на сцена излиза българската крими-комедия „Влизай без да чукаш!”. Това е ново заглавие, което първи ще видят зрителите на Търговище.

Пиесата разказва тайнствената история на едно момиче, една зряла и апетитна жена и един смешен, симпатичен и заедно с това страшен мъж, които ще видим от скритата им и далеч по-интересна страна. Влюбените в един и същи мъж се ненавиждат, но могат и да се съюзяват.

Иначе казано - низ от неочаквани събития и още по-изненадващи разкрития, ситуации извикващи смях и страх едновременно - нашето съвремие, събрано в една малка стаичка с трима души – драматично и достойно за  насмешка.

Автори са драматургът Андрей Филипов и Андрей Калудов, който е и постановчик на спектакъла. В ролите са любимите от малкия екран актриси Ернестина Шинова и Таня Кожухарова. Партнира им звездата на Сатиричния театър Веселин Цанев.

В началото на декември, точно преди Никулден, ще излезе второто премиерно заглавие. Авторът Анатолий Крим е познат на търговищката публика с пиесата „Цената на успеха”. Сладкодумен разказвач, майстор на диалога, тънък психолог и житейски философ, световно известният съветски и украински драматург предлага нова заплетена и смешна история в стил черна комедия.

Докато опечалените се събират за погребението и обядът за помена е готов, покойникът неочаквано се съживява и, объркан и втрещен, става свидетел как жена му се утешава със служебното лице от погребалната агенция, а името му е изтрито от всички граждански регистри.

Пиесата, с трудно преводимото от украински заглавие „Жмурик”, се поставя за първи път у нас като „Ол инклузив. За ползите от алкохолизма”. Режисьор е Владимир Петков.

Сценограф на двата спектакъла е Галина Абаджимаринова.