Шуменец отива на Мондиала в Тайланд
Шуменец отива на Мондиала в Тайланд / СК
Боец от "Шуменска крепост" спечели квота за световното първенство

Два златни и два сребърни медала завоюваха бойците на "СК 'Шуменска крепост" на държавното първенство по муай тай, което се проведе този уикенд в Нова Загора, съобщиха от клуба.
Отборът на СК " Шуменска крепост " бе представен с четирима бойци, водени от треньорския щаб Галин Методиев и Християн Тотев. 

Пламен Борисов при най-тежките не остави съмнения в своето превъзходство и след две победи над опоненти от "ТИМ" и "Аргус"се окичи със злато. По-този начин той взе квота за Мондиала в Тайланд. Шуменецът заминава на лагер с представителният тим на 20 февруари в град Варна.

Вторият първенец от клуба е Михаел Пенчев в категория до 75 кг. при юношите старша. Мишо, на когото му предстои професионална среща след месец, се наложи на финала срещу национал от "Армеец" Сф.

Проекто национала Иван Иванов при мъжете в тегло до 91 кг. стигна до последния мач ,където срещна европейския и световен шампион Кристиян Георгиев от " Дарзалас ". След три рунда на конкурентна и силна конфронтация шуменския спортист отстъпи по точки. Неговото представяне не остана незабелязано и той получи покана за участие на европейския форум по муай тай в Румъния през лятото.

Със сребро се прибира и световната шампионка по кикбокс Полина Галинова. При своето първо участие в двубои по правилата на муай тай тя отстъпи на финала пред представителката на " Фуриозо " Инна Иванова.

Общо 138 състезатели от 22 клуба взеха участие на състезанието в Нова Загора, което е и квалификация за определяне състава на националния отбор за световното първенство в Тайланд през март.