/ dariknews.bg
Доставиха нова техника за Общинското предприятието „Чистота“. Това са багер, метачна и миячна машина за града на стойност около 900 000 лева.

"Всичко това е свързано с общата ни наша програма, да може да засилим капацитет на ОП "Чистота", да почнем изцяло да мием улиците в Шумен. Да може да вземем следващата година, която е по план - да чистим и втората половина на града", заяви зам.-кметът Боян Тодоров.
 

Какви спънки среща Общинското предприятие ''Чистота''


Той допълни, че до две седмици трябва да започне и почистването на улиците.

Машините трябва да бъдат регистрирани до седмица.
dariknews.bg

Евгений Цанков, директор ОП „Чистота“, обясни, че преди да се започне да миенето предварително улиците трябва да бъдат обработени.

"Първо ще бъдат почистени с мотометачката. Отстрани, където има наноси – ще бъдат ръчно обработени. Имаме да се почистят канализациите, които да поемат тази вода", каза той. 
 

Общинското предприятие по чистотата започна работа


Водата за миене на улиците ще се взима от различни източници - както общински, така и хидранти на частни фирми, с които има договорка.

Машините трябва да бъдат регистрирани до седмица.
dariknews.bg

Докараха новите камиони за общинската Чистота

В момента предприятието притежава 3 варио преси. Скоро се очаква да бъде обявена обществена поръчка за още машини и допълнителни казани, за да може да се обезпечи работата на предприятието в целия град.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.