/ ThinkStock/Getty Images
70-годишен шуменец бил измамен с 1000 лева след телефонно обаждане и обещание за доживотна месечна парична награда към пенсията.

Преди обяд, на 9 януари на стационарния му телефон се обадил непознат, който съобщил, че дъщеря му е пострадала. За лечението били необходими 4000 лева.

Телефонни измамници измъкнаха 10 000 лева от шуменка

Мъжът разбрал, че това е телефонна измама. Последвало второ обаждане, в което отново непознат се представил за полицай. Мнимият полицай му обяснил, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници.

По обяд - жена хвърли 2600 лева на телефонни измамници

Поискал да окаже съдействие на полицията. За „услугата“ щял да получи доживотна месечна награда към пенсията от кмета в размер на 50 лева. За целта трябвало да остави пред дома си в торба всички налични парични средства, за да могат полицаите да задържат на място измамниците.

Близо 100 000 лева са дадени на телефонни измамници в Шуменско

С идеята, че помага на полицията, 70-годишният шуменец сложил в торба 1000 лева, оставил я пред дома си и чакал обаждане с което да му потвърдят, че измамниците са задържани. След като разбрал, че е излъган и измамен и че никой от полицията не го е търсил за съдействие, подал сигнал в полицейското управление в Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари