Д. Александров: Приоритет за Шуменско трябва да е туризмът
Д. Александров: Приоритет за Шуменско трябва да е туризмът / netinfo
Д. Александров:"Приоритет за Шуменско трябва да е туризмът"
21860
Д. Александров:"Приоритет за Шуменско трябва да е туризмът"
  • Д. Александров:"Приоритет за Шуменско трябва да е туризмът"

„През цялата ни предизборна кампания искахме да кажем на хората, че в нашата страна нещо трябва да се промени, както в конкретните неща, които трябва да се изпълняват, така и в хората, които ги изпълняват", каза по време на първата си пресконференция днес новият областен управител на Шуменска област Димитър Александров. "Като човек, занимавал се дълги години с бизнес и натрупал опит, смятам, че това ще ми е много полезно в сегашната ми дейност, тъй като много нюанси от икономическия живот са ми до болка ясни", добави той.

„Ще има приемственост на свършеното дотук. Винаги съм мислел, че приоритет за областта ни трябва да бъде туризма и да се възползваме от това, че имаме  дадености като Плиска, Преслав, Мадарския конник, Кабиюк", заяви още новият губернатор на Шуменско.

„За съжаление през последните години много куцат нещата в селското стопанство', коментира той, като подчерта, че на национално и местно ниво политика на ГЕРБ ще работи в посока към справяне с проблема.

"Ще направя възможното за облекчаването на различни режими - лицензионни, разрешителни и други, за да може местния бизнеса да работи по-лесно. Това, което ме накара да вляза в политика и за което трябва да работим са ясните и точни правила, които да не са усложнени по никакъв начин и всички да ги спазваме, за да има лоялна конкуренция и да няма играчи на пазара, които, заобикаляйки законите, да елиминират почтените хора, които искат да правят бизнес", допълни Александров.  

„Презумпцията, че Хиподрума трябва да бъде деактуван и да мине към общината не издържа, тъй като той не е спортен обект. Радвам се, че си остава държавна собственост, какъвто трябва да бъде", заяви Александров. Той допълни, че все още не са ясни двамата заместник-областни управители, които предстои да бъдат назначени, но имената им ще бъдат оповестени съвсем скоро.

В допълнение новият областен управител заяви още: "Политически чистки няма да има, естествено всеки подбира екипа си, защото задачите, които си поставя трябва да бъдат изпълнявани от хора, които той добре познава, но това не е политическа чистка. Човек, който добре си върши работата, няма защо да бъде отстраняван". Александров заяви също: „ Ще се опитам да направя така, че от Областна администрация да излизат инициативи и решения, които - както в бизнеса - всеки мениджър прави - нещо нестандартно, нещо ново, за да излезе на пазара и да бъде по-добър, така ще опитаме да действаме и тук".

По-рано днес депутатите от ГЕРБ Ивайло Тошев и Красимир Минчев съобщиха, че всеки понеделник в офиса на партията в Градската градина между 15.00 и 17.00ч. ще бъде организирана приемна за граждани.

Още от изказванията на Димитър Александров като областен управител чуйте в прикачения звуков файл.