/ БГНЕС, архив
Апелативният съд във Варна потвърди мярката за задържане под стража
Състав на апелативния съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Търговище, с което 39-годишният Метин Мехмедов от Търговище остава с мярка „задържане под стража”.

Мехмедов има издадена европейска заповед за арест. Тя е с дата от края на октомври и е издадена от прокуратурата на град Бреда, Кралство Нидерландия. Тамошните власти са посочили, че спрямо Мехмедов се води наказателно преследване за убийство.

Съд за украинец, причинил смърт на пешеходец в района на Лесово

Българинът е търсен за престъпление от февруари, миналата година, в град Осендрехт. Тогава в жилище, в което е имало наркооранжерия, е бил открит трупът на прострелян мъж. Свидетели на убийството насочили вниманието на разследващите към няколко мъже, които в последствие се оказало, че са български граждани.

21 години затвор получи мъж, пребил до смърт гост

Ако бъде доказана вината на Метин Мехмедов, законите в Холандия за такова престъпление предвиждат лишаване от свобода до 30 години.

Варненският апелативен съд счита, че единствената мярка за неотклонение, която може да обезпечи присъствието на Мехмедов при гледане на делото за предаването му в Холандия, е задържането под стража.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.