БЛС-Търговище настоява за незабавно свикване на отчетно-изборен събор
БЛС-Търговище настоява за незабавно свикване на отчетно-изборен събор / novini.bg

От средата на месец юли Районната колегия на Лекарския съюз в Търговище е изпратила резолюция до Управителния съвет на съсловната организация, с която снема доверието си от ръководството на БЛС. Документът бе приет единодушно от Общото събрание на местната структура, се казва в разпратено днес прессъобщение. „До момента отговор няма, а вместо това от централата на Лекарският съюз от месеци прехвърлят в общественото пространство едни и същи оправдания и нападки срещу колегите си от Търговище, оспорвайки тяхното право да посочат истинските проблеми в здравеопазването и да настояват за активна позиция на лекарската организация при тяхното решаване", пише в документа.

Според местната структура на Лекарския съюз, вместо да се обърне внимание на спешната нужда от Закон за спешната помощ и на тежката криза в общинските болници в страната, ръководството на БЛС се опитва „да си подсигури послушни колеги в страната, които да си затварят очите пред реалното им бездействие".

Местната структура настоява за незабавно свикването на отчетно-изборен събор, където ръководството да направи отчет на дейността си, както и да представи финансов отчет. Колегията от Търговище категорично не приема за авторитет ръководството на съсловната организация, което отказва да влезе в ролята си на защитник на съсловието, а от там и на пациентите в страната.