Пресконференция в Попово
Пресконференция в Попово / Пресцентър на Община Попово
Средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ и с тях ще бъдат обновени 6 обществени сгради в града
Община Попово стартира проект за саниране на 6 сгради в общината. Той е на стойност над 843 хил. лева и ще се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“, заяви по време на стартовата пресконференция кметът на града д-р Людмил Веселинов. През първия програмен период на усвояването на европейските фондове у нас – 2007-2014 г., успяхме да обновим почти 90% от публичната инфраструктура в гр. Попово и сега ни останаха много малко сгради, добави той.
Сред тях са сградите на музикалната школа към читалището в града, административната сграда на Министерство на земеделието и храните, където се помещават Общинската служба по земеделие и тази на офиса на Областната дирекция по безопасност на храните. Ще бъдат санирани и четири сгради на служба "Пожарна безопасност и защита на населението. Общата разгърната площ на шестте обекта, които ще се санират сега, е 1 448,71 м2.
Проектът е на обща стойност 843 542,62 лв., която е 100% безвъзмездна финансова помощ – 85% от нея се предоставя от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране е в размер на 15%.