Бизнес центърът в Търговище ще обучава безработни за „Оператор на компютър
Бизнес центърът в Търговище ще обучава безработни за „Оператор на компютър / DarikNews.bg, архив
Бизнес центърът в Търговище ще обучава безработни за „Оператор на компютър"
56542
Бизнес центърът в Търговище ще обучава безработни за „Оператор на компютър"
  • Бизнес центърът в Търговище ще обучава безработни за „Оператор на компютър"

През месец октомври ще стартират обученията по Проект „Твоят успех е в твоите ръце" изпълняван от „Бизнес център -Бизнес инкубатор -Търговище". Проектът е  финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

В рамките на 3 месеца участниците в обученията ще се усвоят професията „Оператор на компютър" в обновената компютърна зала на Бизнес центъра. Обучителните методики са одобрени от Националната агенция за професионално обучение и образование а учебните програми адаптирани съобразно съвременните изисквания на регионалния трудов пазар.

Амбицията на този проект и на експертите от Бизнес център-Търговище е да се даде  шанс на участниците в него за придобиване на професионална квалификация и последваща реализация на трудовия пазар.

На най- добре справилите се с усвояване на учебния материал ще бъде осигурена възможност за включване в последващо 3 месечно стажуване по професията.

Общо 24 души ще бъдат обхванати от проектните дейности, като първата група от 12 души стартира обученията на 1- ви октомври а втората в началото на 2013 г.

За времето на обученията курсистите ще получават стипендии, а за времето на стажуване минимална работна заплата.

Финансирането на проекта е на стойност 68 707 лева осигурени от Оперативна програма развитие на човешките ресурси, съфинансирана от Европейския социален фонд.