Автомобили и микробус блокирани по пътищата на Търговище
Автомобили и микробус блокирани по пътищата на Търговище / DarikNews.bg, архив

Пътната мрежа в Търговище отново е в снежна блокада. Проходими останаха само пътищата в посока Шумен, но не е ясно колко време ще бъдат отворени, казаха за Дарик от местната администрация. Силният вятър прави почистването невъзможно.

Блокирани автомобили и микробус има в района на село Давидово. Изпратена е техника, за да бъде отворена пъртина към селото и да се изведат хората.

МТЛБ на служба „Пожарна безопасност и защита на населението" е изпратено към пътя между селата Пролаз и Вардун, където също има коли в преспите, гласи обобщена информация от служителите по сигурността към Община Търговище.

Съветът е да не се тръгва на път, тъй като извън населените места ситуацията е рискова и всеки момент автомобилите може да попаднат в снежна блокада. В отделни райони няма никаква видимост. Заради тежката ситуация извън града по пътищата са всички служители на общинското предприятие, ангажирано със снегопочистването.

От АПИ съобщават, че временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя към Разград, тъй като около село Бистра има аварирал товарен автомобил. От Агенцията съобщават още, че е затворен за всички МПС пътят между селата Буховци и Острец.