Атаките към университета идват от висшисти менте
Атаките към университета идват от висшисти менте / netinfo
Част от „студентите”, които са оспорили заповедта на ректора за анулиране на фалшиви дипломи или за спиране на студентски права, са отговорни за черния пи ар срещу Шуменския университет – така коментира пред Дарик бившият ректор на висшето учебно заведение проф. Добрин Добрев публикациите за издавани нелегитимни дипломи. Той припомни, че още миналата година е сигнализирал за констатирани фалшифи академични справки, засечени в Шуменския университет. С тях студенти са се прехвърляли от определено висше училище в Шумен.

По думите на проф. Добрев атаките срещу Шуменския университет са тръгнали от момента, в който Висшия административен съд се е произнесъл в полза на учебното заведение и не е намерил за основателни подадените жалби. „Истината е, че от тогава тези хора тръгнаха да говорят небивалици пред ваши колеги” – допълни проф. Добрев.

Той уточни, че като ректор винаги е бил противник на това да се работи с външна организация, включително и с фондация „ Ноблес”. Основният му аргумент за това е била опасността от намесата на некоректни хора в тези взаимоотношения. По думите на проф. Добрев договорът с фондация „Ноблес„ не е бил прекратен по-рано, тъй като решението за това не зависело само от него. Необходима е била санкция както от страна на Академическия съвет, така и от страна на комисията по кандидатстудентската дейност.

Чуйте цялото интервю с проф. Добрин Добрев: