Ансамбъл Шумен спечели голямата награда на Карнавала на плодородието
Ансамбъл Шумен спечели голямата награда на Карнавала на плодородието / netinfo
Специалната награда на кмета на община Шумен в тазгодишното издание на Карнавала на плодородието спечели Ансамбъл за народни песни и танци „Шумен”. Те ще получат 500 лв.

Първо място за карнавално поведение и най-запомнящата се карнавална група печели НЧ „Отец Паисий” - с. Градище. Призът за най-оригинален костюм и 100 лв. получава НЧ „Напредък”-Шумен. Според журито, най-оригинална маска и карнавален костюм са представили децата от ЦДГ „Слънце”. За най-добре аранжирана платформа са присъдени две първи места, на читалищата в селата Ивански и Илия Блъсково.

Призьор за гостуващи групи от страната е Читалище „Васил Левски” – с. Климент, община Карлово.

За комплексно представяне е най-атрактивно пресъздаване на темата плодородие и ярко карнавално присъствие са отличени участници в общо четири възрастови групи. На първо място при децата са ЦДГ 12 „Смехорани”, отличените сред ученическите и младежките формации са Детски танцов състав „Доброплодчета” и Общински младежки дом-Шумен. Първото място в третата възрастова група се присъжда на Читалище „Асен Златаров” – кв. „Дивдядово” и Детско-юношески театрален състав „Антракт” – Дивдядово. В групата на възрастните първенци са участниците от групата „Дядо Драгой”-с. Драгоево.

Раздадени бяха и много предметни награда. Паричният награден фонд бе на обща стойност 3 310 лв, предметните награди на обща стойност 500 лв., а тези, дарени от спонсори – на стойност 800 лв.