30 години затвор получи шуменец, убил майка си
30 години затвор получи шуменец, убил майка си / netinfo

25-годишният Радослав Златев получи 30 години затвор за убийството на майка си. Това реши 5-членен състав на Шуменския окръжен съд, начело със съсия Нели Батанова.

Инцидентът стана по обяд на 2 декември 2015 г. пред първия вход на ул."Света гора" 4. В полицията се обадил съсед, който съобщил за скандал, в който мъж се опитва да нанесе с нож прободни рани на жена.

24-годишен шуменец закла майка си

От Апелативна прокуратура уточниха, че подсъдимият влязъл в кухнята, където майка му пълнела чаша с вода. Той издърпал чашата от ръцете й, разляла се вода по пода и жената му ударила плесница по лицето. Радослав отишъл в стаята си, извадил от раклата нож с острие 18 см, върнал се в кухнята и пробол майка си в областта на гърлото. След това се опитал да го пререже. Продължил да й нанася удари с ножа в корема и гърдите.

Жената се опитала да избяга от жилището на ул. „Света гора“. Успяла да излезе на тротоара пред кооперацията. Синът й я последвал, спънал я с крак и продължил да забива острието в тялото й, докато жената спряла да мърда. После се качил в жилището, за да съблече напоените с кръв от родната си майка дрехи.

На място веднага е изпратен патрулен екип, който заварил пред входа на блока починала жена с прорезна рана на врата.

30 години затвор получи шуменец убил майка си
netinfo

По време на разглеждане на мярката му за неотклонение стана ясно, че има данни, че Радослав е употребявал наркотици.

Според данните на прокуратурата по тялото на жертвата е имало над 14 прободни рани, повечето в областта на врата, прерязан гръклян и прорезни рани по дланите на ръцете.

Прокурор Димитър Арнаудов отбеляза, че убийстото е с особена жестокост и по мъчителен  за жертвата начин. От думите му стана ясно, че няма данни в момента на престъплението обвиняемият да е бил под въздействието на алколох или наркотици.

Обвинителят поиска от съда да признае младият мъж за виновен и да постанови присъда от 28 години затвор.

Шуменецът убил майка си остава за постоянно в ареста

Служебният защитник на Радослав - адвокат Николай Николов, посочи, че подзащитният му е млад човек, който никога не е бил престъпник и по-малка присъда би повлияла превъзпитаващо.

Той поиска наказание с размер около средния, което да бъде редуцирано с 1/3 заради признаването на вината от страна на Радослав.

30 години затвор получи шуменец убил майка си
netinfo

Той самият каза, че на никого не пожелава подобна съдба.

Всеки ден съжалявам и до края на живота ми ще е така, заяви пред съда младият мъж.