Шуменецът убил майка си остава за постоянно в ареста
Шуменецът убил майка си остава за постоянно в ареста / Дарик-Шумен

24-годишният Радослав Златев, който на 2 декември уби майка си в Шумен остава за постоянно в ареста. Състав на Окръжен съд-Шумен уважи искането на прокурора по случая Димитър Арнаудов, който настояваше за постоянен арест за обвиняемия. Защитникът на Радослав Николай Трошев поиска да бъде направена психиатрична експертиза, за да се уста нови дали младия мъж е бил вменяем по време на извършване на престъплението.

По време на съдебното заседание стана ясно, че има данни, че Радослав е употребявал наркотици. Адвокат Трошев заяви, че в последните дни подзащитния му не се е чувствал добре и е говорел несвързано. Прокурор Арнаудов каза, че е взета кръвна проба, от която ще стане ясно дали Радослав е употребил някакъв вид дрога или алкохол. Обвинителят разказа, че убийството е извършено с нож, а по тялото на жертвата е имало 18 прободни рани, повечето в областта на врата, прерязан гръклян и прорезни рани по дланите на ръцете.

Пред съда обвиняемият се разплака, но запази мълчание по извършеното тежко криминално престъпление. В последната си дума пред съдията Радослав каза само - „Илюминати".

Назначена беше и съдебнопсихиатрична експертиза на Златев. Окръжната прокуратура в Шумен назначи и съдебномедицинска експертиза на веществените доказателства, сред които е и нож.

За убийството на 50-годишната си майка Еленка, Радослав може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Разследването по досъдебното производство за убийството продължава, а днешното определение на шуменския съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Варна.